You are currently viewing Вълшебни моменти и приключения през май в „Германи“

Вълшебни моменти и приключения през май в „Германи“

  • Post category:news

Май месец беше изпълнен с безброй забавления, незабравими емоции и ценни уроци за нашите малчугани.

Както всяка година, и тази не пропуснахме великденското търсене на яйца, което е традиционно за немскоговорящите държави. Въпреки уменията на великденския заек да крие лакомствата добре, търсачите ни се оказаха по-упорити и откриха всички съкровища.

Не след дълго децата се превърнаха в истински пътешественици на времето. Заедно с екипа ни, те посетиха село Чавдар, което ги върна хиляди години назад в човешката история. Във фолклорния център на селото те научиха много за различни български традиции и обичаи. А след това малчуганите имаха възможността да се изяват като истински професионалисти в пекарна „Прованс“. Там те проследиха пътя на хляба от пшеничното зрънце, което засяваме, до момента, в който топъл и пръхкав се озове на трапезата. За финал всяко дете омеси и запълни своята питка със сирене – истински познавачи!

Последваха концертите на възпитаниците на танцовата школа, по време на които кака Еми и нейните танцьори се погрижиха за прекрасно настроение и представиха страхотни танцови комбинации.

Гордо чествахме празника за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. И така месеца завършва, а с него и нашите малки абитуриенти от IV ПВГ. С нетърпение очакваме деня на детето и новия месец!

Повече снимки от месеца може да намерите в нашата галерия.