You are currently viewing В света на книжките

В света на книжките

  • Post category:news

Книгата е чуден дар, прозорец, през който надничаме към непознати светове, далечни и тайнствени места, приказни същества и пространства. Книгата е онази сила, която движи нашето въображение да преминава отвъд границите на реалността, носейки ни наслада и нови знания.

В Частна детска градина „Германи“ знаем, че важна част от възпитанието на децата е формирането на интерес, отношение и обич към книгите. Това доведе и
до поредна осъществена среща с книжките. Посещението на Детски отдел към Столична библиотека донесе на малчуганите много емоции, разнообразни преживявания, важен социален опит и поредната прочетена книжка.

Децата бяха участници в литературно четене, което направи самата авторка на книжката „Вълшебната Коледа“, Полина Божилова. Връщайки се отново към тематиката на любимия празник, те бяха провокирани да отговарят на въпроси, да създават кратки разкази за случки и преживявания. Традиционно, четенето бе допълнено с творческа задача, а свободната разходка сред книжките насърчи малките читатели да влизат в контакт със служителите и да задават въпроси за различни книжки .

Прекрасната кака Боби от Детски отдел на Столична библиотека успя да зарадва децата, подарявайки на всеки лична читателска карта.

Повече снимки от събитието може да намерите в нашата галерия.