You are currently viewing Ски седмица в Частна детска градина „Германи“

Ски седмица в Частна детска градина „Германи“

  • Post category:news

Общо и неоспоримо е твърдението, че спортът има важна роля за изграждането и развитието на човека. Редовното спортуване е в основата за правилното развитие на мускулатурата и костно-ставния апарат, развива координацията, баланса и рефлексите, намалява рисковете от затлъстяване. Не по-малко важно е благоприятното влияние на физическата активност и организираните дейности върху психичното ни здраве. Спортът може да е мощно оръжие срещу стрес, хиперактивност и проява на агресия. А всичко това придобива още по-голяма значимост, когато говорим за деца.

В зимните месеци, когато активността на децата неизбежно намалява, зимните спортове са прекрасна възможност за движение и дейности на открито. Те спомагат не само за развитие на физическата култура и изграждането на имунитет, но формират характера и самодисциплината на малчуганите, допринасят за откриване и развиване на собствените им способности. Включването на децата в организирани идивидуални или отборни занимания ги учи да бъдат социални, да разбират и спазват правилата, да бъдат отговорни към себе си и останалите. А преживяванията и емоциите в планината, новите приятелства, усвоените знания и уменя остават завинаги.

С убеждението за ползите от зимните спортове и активности на открито ние от Частна детска градина „Германи“ за поредна година зарадвахме своите възпитаници с „бяла седмица“ на Витоша. Под ръководството и грижите на професионалистите от ски училище „Мотен“ децата научиха много за ски карането и усвоиха своите първи уроци в този спорт, превъзмогнаха своите несигурност и страх, заобичаха планината.

Повече снимки от събитието може да намерите в нашата галерия.