Месечен календар на дейностите в
Частна детска градина "Германи".

Предстоящи дейности и събития

От екипа на "Германи" Ви желаем едно незабравимо лято, изпълнено с много приключения, щастливи мигове и споделени моменти. Нека слънцето грее ярко в сърцата ви и лятото бъде изпълнено с щастие и топлина!

08-12

януари

„Деца играят за деца“ – представление на децата от градинските групи за децата от яслените групи

01-05

май

„Весел великден“ – Тази година отново децата от ЧДГ „Германи“ ще спазят традицията за търсене на великденски яйца и ще се забавляват. Подготвили сме за тях много игри и изненади, с които ще се заредят с положителни емоции, очаквайки великденските празници.

 

Търсенето на великденски яйца е една от популярните великденски традиции в Германия. В различните региони на Германия има различни вариации на тази традиция. Тези яйца могат да бъдат обикновени, боядисани или украсени, или дори да са напълно изненадващи, като например яйца от шоколад. Обикновено възрастните скриват яйцата и създават различни предизвикателства, за да направят търсенето още по-забавно за децата. След като яйцата се открият, традиционно се наслаждават на различни великденски игри и сладкиши.

01-24

май

„Малки творци“ – Изложба на възпитаниците на студио за приложно изкуство

16

май

Еднодневна екскурзия „Мъдростта на народа“ до с. Чавдар. Край селото е открито уникално селище от праисторически период. Чавдарската раннонеолитна селищна могила се е намирала край река Тополница и е открита случайно през 1967 година при подготовка на терен за засаждане на овощна градина. Експонатите връщат посетителя 7200 години назад в човешката история.

12

декември

„Дядо Коледа и Снежко снежният човек“ – театрално представление в детската градина с участие на всички деца

19

декември

„Весела Коледа“ – празничен концерт на децата от всички градински групи с присъствие на родители, посрещане на Дядо Коледа

19

декември

„Весела Коледа“ – празничен концерт на децата от всички градински групи с присъствие на родители, посрещане на Дядо Коледа

19

декември

„Дядо Коледа при нас сега е…“ – Дядо Коледа и Снежанка пристигат с коледна история и пълен чувал подаръци при децата от яслените групи

24

май

„Щастливо детство“ –  празник за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и изпращане на нашите малки абитуриенти от IV ПВГ.